Rijden in de sneeuw met gladheid

Winterbanden:

Voor het weer in de herfst en winter zijn winterbanden heel geschikt. (ook in Nederland).  Vroeger werden winterbanden speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden zoals rijden in de sneeuw en kou. Tegenwoordig zijn ze ,door nieuwe technieken en andere stoffen te verwerken in de band, perfect voor het rijden in de Nederlandse winter.  Denk daarbij aan de regenbuien en op de weg liggende bladeren.

Wanneer je winterbanden onder je auto hebt merk je duidelijk dat je veel meer grip hebt bij nat weer maar ook bij lagere temperaturen.  Door winterbanden onder je auto te monteren verklein je het risico op autoschade en daarmee ook verlies van je no-claim.

winterbanden zijn niet alleen goed in de sneeuw maar ook tegen gladheid door kou.
winterband-zomerband-allseasonband

Tijdens het rijden in de sneeuw moet je er om denken dat je nooit abrupt remt. Dat betekent dat je ver vooruit moet kijken en kunt voorspellen hoe een situatie zich gaat ontwikkelen.

Zorg er ook voor dat je motor niet teveel kracht heeft bij het optrekken. Dus laat de koppeling rustig omhoog komen en geef niet veel gas. Schakel ook vroegtijdig door zodat je in een laag toerental rijdt.